Stichting De Duynsberg heeft voor haar locatie in Tilburg een vacature voor een Directeur/Bestuurder (1 FTE)

Wie zijn wij?

Stichting De Duynsberg

De Duynsberg richt zich als zelfstandige verhuurder van serviceflats met name op ouderen die beschermd willen wonen. Er zijn circa 220 eenheden met 265 bewoners en is schitterend gelegen in Tilburg West, grenzend aan het Wandelbos.

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige directeur/bestuurder komt de Raad van Toezicht van stichting De Duynsberg graag in contact met een kandidaat voor de functie van Directeur/Bestuurder.

Wat gaat u doen?

  • Het dragen van de eindverantwoordelijkheid voor het mensgericht leidinggeven aan de organisatie van stichting De Duynsberg.
  • Het vervolg geven aan de ingezette strategische koers en op basis van een concrete lange termijn visie zorg dragen voor het systematisch implementeren en verder uitbouwen van het strategisch beleid.
  • Het borgen van de financiële continuïteit, realiseren van een efficiënte inrichting van de processen en sturen op het beheersen van kosten. Op basis van een gedegen financiële kennis, de Raad van Toezicht adequaat kunnen informeren.
  • In goede banen leiden van het renovatietraject dat onlangs is ingezet alsmede zorgdragen voor een stabiele lange termijn vastgoedontwikkeling.
  • Verantwoording dragen voor de implementatie, borging en stimulering van kwaliteitszorg in alle geledingen van de organisatie.
  • Vanuit bestuurlijk perspectief deelnemen aan onderhandelingen met gemeenten, zorgleveranciers en strategische partners en uitonderhandelen van gunstige voorwaarden.
  • Zorgdragen voor goed overleg en goede verhoudingen met de Bewonersraad met strategische partners en met leveranciers.
  • Bijdragen aan een constructieve samenwerkingsrelatie met de Raad van Toezicht.

Wij vragen

Wij zoeken een kandidaat die stichting De Duynsberg verder door ontwikkelt als dé plek waar mensen goed wonen, elkaar ontmoeten en goede dienstverlening (zorg) krijgen. Het motto: “Eens een Duynsberger, altijd een Duynsberger” staat hierbij centraal.

U hebt een warme, betrokken, toegankelijk persoonlijkheid, communiceert helder en bent organisatie sensitief. U hebt een laagdrempelige wijze van omgaan met bewoners, strategische partners, collega’s en de Raad van Toezicht. U krijgt ruimte om ideeën in te brengen en te verwezenlijken. U staat open voor kritische (zelf)reflectie, u bent soepel in de omgang,  u heeft relativeringsvermogen en gevoel voor humor.

Voor deze functie stellen we een paar harde eisen: een relevante, afgeronde academische opleiding en/of ruime succesvolle directie/bestuurlijke ervaring, bij voorkeur verkregen in een complexe organisatie in dienstverlening, wooncorporaties en/of de zorgsector; U bent strategisch, hebt analytisch inzicht en bent in staat om een visie en strategie te ontwikkelen; U bent bedrijfskundig sterk onderlegd en hebt aantoonbare ervaring met strategische aansturing van de bedrijfsvoering, in het bijzonder met dienstverlening, vastgoed en facilitaire zaken; U hebt kennis van (de ontwikkelingen in) het zorgstelsel en de financiering daarvan en een duidelijke visie op de ontwikkelingen hierin.

Wat biedt Stichting De Duynsberg?

U komt terecht in een financieel gezonde organisatie met circa 15 medewerkers waar gezamenlijk en als een hechte groep de werkzaamheden met passie en toewijding worden uitgevoerd. U krijgt een rol met impact en ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap.

Het betreft een fulltime functie (36 uur per week). De directeur/bestuurder wordt vooralsnog aangesteld voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband daarna omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Bezoldiging vindt plaats conform de cao Woningdiensten en de Wet normering bezoldiging Topfunctionarissen Woningcorporaties, klasse A. U hebt 25 vakantiedagen en u bouwt pensioen op bij de stichting Pensioenfonds Woningcorporaties waarbij de werkgever ruim 70% van de premie betaalt. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het maximum jaarsalaris € 94.000.

Procedure

Voelt u zich aangesproken tot deze mooie functie? Email uiterlijk 31 oktober uw CV en  motivatiebrief naar jpoelman@duynsberg.nl, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Vragen kunt u stellen aan Deniz Akman, Recruiter. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 51 04 39 28.

Sollicitanten met passende werkervaring en een helder onderbouwde motivatie zullen worden uitgenodigd voor e selectiegesprekken. Na deze voorselectie zal de long- en shortlist van geschikte kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Hiervan zal een aantal kandidaten worden uitgenodigd voor gesprekken. Deze kandidaten zullen een gedetailleerde planning van de vervolgprocedure ontvangen.

Het streven is om de eerste selectiegesprekken te voeren in November 2020. De selectiecommissie bestaat uit een delegatie van de Raad van Toezicht.

Gestreefd wordt naar een afronding van de procedure voor 1 januari 2021.

Een integriteitsverklaring en referentenonderzoek maken onderdeel uit van de procedure. U kunt een actuele VOG overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.